Dlaczego to takie smaczne.. trochę o szefie kuchni..

Nad jakością potraw czuwa rodowity Węgier – Gabor Szekeres – który po osiedleniu się w Polsce podjął pracę w Hotelu Sheraton w Warszawie. Uczył się tam fachu kulinarnego pod okiem Kurta Schellera oraz Adama Chrzęstowskiego.
Po jakimś czasie chęć przeżycia przygody sprawiła, że Gabor znalazł się na statku pasażersko-wycieczkowym pod banderą Viking River Cruises. Tutaj podczas rejsów śródlądowych, zaczynających się w Amsterdamie poprzez Wiedeń, Budapeszt aż do morza Czarnego, Gabor serwował pasażerom przysmaki kuchni europejskiej.
Tęsknota za stałym lądem daje jednak znać o sobie. Gabor wraca do Warszawy. Odnajduje tutaj swoje miejsce i dołącza do zespołu Zoltana Trona w restauracji węgierskiej Borpince . W restauracji tej Gabor zatrzymuje się na dłużej gdzie dopieszcza kulinarne techniki.
Swoje umiejętności i przysmaki kuchni węgierskiej wiele razy prezentował także w telewizji: W TVP1 w programie „Kawa czy herbata?” oraz w TVN Warszawa w programie „Smaki Miasta”
Wyjeżdżał często w Polskę z zupą gulaszową. W roku 2008 znalazł się w gronie finalistów konkursu na „Kucharza Roku 2008″ , w którym zajął II miejsce.